Otwarcie sezonu. Food trucki wracają do stolicy
W tym roku foodtruckowy sezon otworzą kwietniowe Festiwale Streetfoodu w Warszawie. Pierwszy z nich zorganizowany na Gocławiu odbył się w weekend 5-7 kwietnia w Parku nad Balatonem. Organizatorzy ogłosili już kolejne edycje imprezy.
Food trucki będą czekać na poszukiwaczy smaków już 12-14 kwietnia na Woli – w Parku Szymańskiego oraz w Ursusie – w Parku Czechowickim. Wydarzenia będą trwały przez cały weekend od piątku do niedzieli w godzinach:
Piątek: 15:00-20:00
Sobota: 12:00-20:00
Niedziela 12:00-20:00
Zlot food trucków. Kwiecień z jedzieniem na kółkach
Foodtrucki, jak kolorowe karawany, przybywają z najdalszych zakątków świata, by serwować dania przygotowywane z miłością i pasją do jedzenia. Od klasycznych burgerów, przez egzotyczne burritos, po słodkie pancakes i wiele innych – każdy znajdzie coś dla siebie. Mieszkający w stolicy fani mobilnego jedzenia będą mogli spróbować kilkudziesięciu różnych dań z wybranych restauracji "na kółkach" z całego kraju.
Festiwale Streetfoodu to nie tylko festiwale smaków, lecz także barw, dźwięków i niezapomnianych wrażeń. Organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji:
- Różnorodność Foodtrucków - jedzenie "na kółkach" z całego świata,
- Strefa chillout- chwila relaksu od miejskiego zgiełku,
- Dmuchańce - zabawa dla najmłodszych,
- Muzyka - tworząca niepowtarzalny klimat festiwalu,
- Dodatkowo na Woli odbędzie się Eksplozja Kolorów ( zabawa z Kolorami Holi)
NORBLIN EVENT HALL
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?